بِسْــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
sekejap je dah rabu eh..??
tak pe lah, lunch layan sutun tumis pedas..melompat2 rase kepedasanya...ekekekke ..sempoi je resipi ni..maleh dah nak pikir2 apa transfrom si sutun ni..ada kelainan sikit bila letak daun kunyit..perghhhh terangkat
Bahan
200 g sotong - bersihkan dan potong ikut suka
2 biji bawang besar - hiris kasar
2 biji bawang putih - ketuk
2 inci halia - hiris halus
10 tangkai cili padi - di ketuk
1 sehali daun kunyit
minyak utk menumis
garam
sedikit air asam jawa
Cara
1. panaskan minyak dan masukkan bawang putih, bwg merah, halia, cili padi dan tumis layu. masukkan daun kunyit.
2. masukkan sotong, masak seketika...masukkan air jika mau
3. masukkan garam dan asam jawa.
4. siap..!!
ehehe tahu tak..bila hani cakap dah rabu baru akak perasan hari ni hari rabu..mati mati dok ingat hari ni hari khamis tau...tercepat lak ek
ReplyDeleteeh eh sutu awak tu nampak mcm ala2 kerabu sutun le pulak :D
salam kenal i folo jom ikut sy juga
ReplyDeletekak zarin
ReplyDeletehahhahahaa...dasyat ko kak eh..perasan dah khamis.!!
sharifah
terima kasih..nanti saya pollow okie
sutunnnn..sedap ni, cam kerabu lak nmpaknye..hihi..
ReplyDeletenoorsha
ReplyDeleteha ah ek...ada mcm rupe kerabu...layannn
hani..sotong ni peberet anak kak mas..
ReplyDeletesedappnya tengokkk..
mas,
ReplyDeletepestime buat mas, besst sgt