Bahan-bahan
4 biji telur
100gm gula pasir (den guno gulo custor)
1 camca ovelette
25ml pati santan
100g tepung gandum
50g minyak jagung
1/2 camca garam
1/2 camca baking powder
1 tsp emulco pandan
1 tsp emulco chocolate
1 tsp cocoa powder
1/2 tsp esen vanilla
Cara-caranya
1. Pukul kembang dan gebu gula, ovelette dan telur.
2. Masukkan tepung sikit-sikit gaul rata.
3. Tuangkan minyak jagung dan pati santan, gaul rata
4. Adunan dibahagi 2 > satu bahagian di masukkan esen vanilla. serbuk cocoa dan emulco chocolate. Gaul rata. 1 bahagian lagi campurkan emulco pandan.
5. Masukkan kedalam loyang yang telah di glis dan lapik dgn kertas minyak. Gunakan kaedah berselang seli. Ulang hingga habis
6. Bakar 180 selama 30 mins..bergantung oven memasing
7. sejukkan dan hidang
No comments:
Post a Comment